Anne Köftesi

Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 küçük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı hafif ıslatılmış galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik soğanları rendeleyip suyunu düzgünce sıkıyoruz.
  2. Yoğurma tepsisine evvel kıymayı soğanı ve tüm gereçleri üzerine koyup uygunca yoğuruyoruz.
  3. Az gelen materyal varsa ekleyip yoğurma süreci tamamlanıyor.
  4. Köfte formu verip, buzdolabında en az 1 saat 2 saat ortası üzerini streç ile sarıp dinlendiriyoruz.
  5. Pişirme kısmı ister yağda ister ızgara formu ister airfryer da isteğe nazaran pişirip, servis yapıyoruz.

Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Makarna
Siyez Unlu Mayalı Poğaça
Fırında Kızartma
Tepsi Mantısı
Tarihin En Pofuduk Pogaçası
Şahane Kalburabastı Tatlısı
Hdabla | © 2025 |