Anne Köftesi
Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- Çeyrek demet maydanoz
- 2 küçük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı hafif ıslatılmış galeta unu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik soğanları rendeleyip suyunu düzgünce sıkıyoruz.
- Yoğurma tepsisine evvel kıymayı soğanı ve tüm gereçleri üzerine koyup uygunca yoğuruyoruz.
- Az gelen materyal varsa ekleyip yoğurma süreci tamamlanıyor.
- Köfte formu verip, buzdolabında en az 1 saat 2 saat ortası üzerini streç ile sarıp dinlendiriyoruz.
- Pişirme kısmı ister yağda ister ızgara formu ister airfryer da isteğe nazaran pişirip, servis yapıyoruz.
Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










