Tarihin En Pofuduk Pogaçası

Tarihin En Pofuduk Pogaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı ( sarıları üstüne)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- Un
Tarihin En Pofuduk Pogaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ele yapışan bir hamur olacak. Yapışmayı azaltmak için un eklerseniz poğaçanız kuru sert olur. Elde yuvarlamak için elinizi yağlayın, yapışmaz.
- Bezeleri tepsiye dizdikten sonra üstünü bir bezle örtüp yahut fırın içine koyup 40 dk mayalamaya bırakın. Mayalandıktan sonra yumurta aklarını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri ve altları güzelce pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tarihin En Pofuduk Pogaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
