Etli Mantar Sote
Etli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti (kus bası doğranmış)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 adet Kapya biber (küp doğranmış)
- 1 adet orta uzunluk soğan (küp doğranmış)
- 300gr mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı un
- 1, 5 su bardağı kadar etin suyundan ekleyin (normal su da ekleyebilirsiniz fazla koyu ise)
Etli Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti kuşbaşı biçiminde doğrayıp, düdüklü tencerede pişirelim.
- Diğer yandan uygun bir tencerede sıvı yağ ile soğanları ve biberleri ekleyip kavuralım.
- Sonra mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
- Domates salçasını, tuz, baharatlar ve Unu ekleyip karıştıralım.
- Son olarak haşlanmış etleri ve etin suyundan ekleyip tekrar karıştıralım (Fazla koyu koyu ise su eği yapabilirsiniz)
- Tencerenin kapağını kapatıp, 10-15 dakika orta ateşte pişirmeye bırakalım. Pilavın yanında servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗❤️
Etli Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















