Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kurumaya
- 4-5 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Mayalanma sürecinden sonra üzerine 2 yemek kaşığı yağ ekleyip mandalina büyüklüğünde bezeler elde ediyoruz.
- Yumurta sarısı sürüp fırının ısırmak durumuna nazaran evvelce ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda 30-35 dakika pişiriyoruz.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




