Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye
Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 2 yumurta sarısı (beyazları üzerine ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet ince doğranmış dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzerine;
- 2 adet yumurta beyazı
- Kavrulmuş susam
Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarıları, sirke, tozşeker, tuz, kabartma tozu, ve ince doğranmış dereotunu alıp karıştıralım azar azar unu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hazırladığınız hamurdan fındıktan az büyük kesimler koparıp, yuvarlayalım evvel yumurta beyazına daha sonra kavrulmuş susama bandıralım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hafif aralıklı dizelim.
- 180° ısınmış fırında yaklaşık 25 dk. Kadar pişirelim, lokmalık kurabiyelerimizi fırından alalım çay kahve yanında nefis tuzlu kurabiyelerimizi afiyetle tüketelim.
Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










