Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye

Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 yumurta sarısı (beyazları üzerine ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet ince doğranmış dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzerine;

  • 2 adet yumurta beyazı
  • Kavrulmuş susam

Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarıları, sirke, tozşeker, tuz, kabartma tozu, ve ince doğranmış dereotunu alıp karıştıralım azar azar unu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Hazırladığınız hamurdan fındıktan az büyük kesimler koparıp, yuvarlayalım evvel yumurta beyazına daha sonra kavrulmuş susama bandıralım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hafif aralıklı dizelim.
  3. 180° ısınmış fırında yaklaşık 25 dk. Kadar pişirelim, lokmalık kurabiyelerimizi fırından alalım çay kahve yanında nefis tuzlu kurabiyelerimizi afiyetle tüketelim.

Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli, Kremalı Kek
Noodle Kokulu Katkısız Makarna Sosu
Erzurum Ketesi
Mutlaka Denemesi Gereken Rafine Şekersiz Çikolatalı Cheesecake
Kıyır Kıyır Pastane Dereotlu Poğaçası
Airfryer Sufle
Hdabla | © 2025 |