Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça

Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya
  • 2 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı

Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; tüm materyalleri karıştırıp unu denetimli bir biçimde ekliyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra en az 30 dakika olacak biçimde mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. İç harcı için; haşhaş ezmesi, sıvı yağ, şeker ve tereyağını karıştırıyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuzu 8 eşit bezeye ayırıyoruz. Oklava ve çok az un ile her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  4. Açtığımız her bir bezeye haşhaş ezmesinden sürüyoruz. Ben bu basamakta açtığım bezeleri borcama koydum daha sonra üzerine haşhaş ezmesi sürdüm. Çıkarması kolay olsun diye.
  5. 8 tane bezeyi açıp ezmeden sürdükten sonra hamurlarımızı hamur matına alıp elimiz ile tepsi büyüklüğünde hepsini açıyoruz. Burdada hamurumuzu 24 modüle bölüp sardım.
  6. Yağlık kağıt serdiğin fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürdüm, 200 derecede kızarana kadar pişirdim.

Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Damat Pastası
Soğan Dolması
Narenciye Bombası Smoothie
Öksürük İçin Ceviz Zarı Çayı Tarifi | Ceviz Perdesi Kürü Faydaları
Yulaflı Omlet
Fırında Helva
Hdabla | © 2025 |