Hatay Mutfağının Vazgeçilmezi Belen Tava Tarifi
Hatay Mutfağının Vazgeçilmezi Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- Kuşbaşı et
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 adet kırmızı biber
- 2-3 adet domates
- Tuz, karabiber, toz biber, pul biber, kekik
- 2 diş sarımsak
Sosu için;
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
Hatay Mutfağının Vazgeçilmezi Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pişirme tepsimize kuşbaşı doğranmış et küp küp doğranmış sebzelerimizi ve 2 diş ezilmiş sarımsağı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sosu için; 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı salçayı bir kap içerisine alıp, karıştıralım ve tepsimize her yerine gelecek halde dökelim.
- Belen tavamızın üzerine tereyağı modülleri yahut varsa kuyruk yağı koyalım.
- Yağlı kağıdı ıslatıp, tepsimizin üzerini kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Belen tavamız servise hazırdır. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hatay Mutfağının Vazgeçilmezi Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






