Üçgen Poğaça

Üçgen Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta beyazı (sarıları üstüne)
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5.5 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
İç harcı;
- 250 gram lor
- 1 çay kaşığı tuz
Üstüne;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Üçgen Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, maya ve şeker düzgünce karıştırılıp kapağı kapatılarak 10 dk mayalandırılır.
- Köpük köpük olan mayaya yumurta akları, sıvı yağ, maden suyu eklenip karıştırılır.
- Un elenerek yavaş yavaş ek edilir. Tuzu atılıp spatula ile karıştırılır.
- Elle biraz yoğurulduktan sonra tereyağı eklenip 5 dk daha yoğurulur. Hafif ele yapışan bir hamur yapılır. Leğenin kapağı kapatılıp üstü battaniye ile örtülür. 1 saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur unlanan tezgaha alınıp 2 kesime bölünür.
- Her bir modül bıçakla 9’a bölünür. Kesimler mandalina büyüklüğünde yuvarlak yapılır.
- Unlanan tezgaha bir beze alınıp avuç içi uzunluğunda elle açılır. Ortasına iç harcı koyulup evvel bir ucu kulak üzere köşe yapılır sonra başka taraflar ortada birleştirilir üçgen oluşturulur.
- Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilip üstlerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılan 180 derece fanlı fırında üstleri kızarana kadar denetimli olarak 25 dk pişirilir. Birinci sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun 🙂
Not:bu ölçülerde 18 tane poğaça çıktı. Un ölçüsü markaya nazaran değişebilir.
Üçgen Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











