Üçgen Poğaça

Üçgen Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta beyazı (sarıları üstüne)
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5.5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin

İç harcı;

  • 250 gram lor
  • 1 çay kaşığı tuz

Üstüne;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Üçgen Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, maya ve şeker düzgünce karıştırılıp kapağı kapatılarak 10 dk mayalandırılır.
  2. Köpük köpük olan mayaya yumurta akları, sıvı yağ, maden suyu eklenip karıştırılır.
  3. Un elenerek yavaş yavaş ek edilir. Tuzu atılıp spatula ile karıştırılır.
  4. Elle biraz yoğurulduktan sonra tereyağı eklenip 5 dk daha yoğurulur. Hafif ele yapışan bir hamur yapılır. Leğenin kapağı kapatılıp üstü battaniye ile örtülür. 1 saat mayalandırılır.
  5. Mayalanan hamur unlanan tezgaha alınıp 2 kesime bölünür.
  6. Her bir modül bıçakla 9’a bölünür. Kesimler mandalina büyüklüğünde yuvarlak yapılır.
  7. Unlanan tezgaha bir beze alınıp avuç içi uzunluğunda elle açılır. Ortasına iç harcı koyulup evvel bir ucu kulak üzere köşe yapılır sonra başka taraflar ortada birleştirilir üçgen oluşturulur.
  8. Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilip üstlerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir.
  9. Önceden ısıtılan 180 derece fanlı fırında üstleri kızarana kadar denetimli olarak 25 dk pişirilir. Birinci sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun 🙂

Not:bu ölçülerde 18 tane poğaça çıktı. Un ölçüsü markaya nazaran değişebilir.

Üçgen Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Coco Star Pasta
Kadife Poğaça (Sütsüz)
Sıvıyağ İle Kıyır Kurabiye
Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek
Bebek Mantısı
+8 Aylık Pofuduk Yumurta
Hdabla | © 2025 |