Fındıklı İstiridye Tatlısı

Fındıklı İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Bulamak için;

  • İrmik

Şerbet için;

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Fındıklı İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker, su ve limon dilimini karıştırın 15 dakika orta ateşte pişirin soğumaya bırakın.
  2. Sıvı materyalleri uygunca karıştırın. İrmik, fındık, kabartma tozu, ve unu denetimli olarak ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle istiridye hali verin irmiğe bulayın kaşık yahut bıçak yardımıyla derin olmayacak biçimde çizikler atın yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  4. Fanlı fırında uygunca kızarana kadar pişirin.
  5. İlk sıcaklığı gidince büsbütün soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. Üzerini kapatmayın buharlaşıp yumuşar. Şerbetini çektikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Fındıklı İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Börek
Kızarmış Patates Salatası
Pratik Adana Kebap
Yalanci Profiterol
Kızartılmış Paneli Patatesli Tavuk
Güveçte Etli Patlıcan
Hdabla | © 2025 |