Etli Havuçlu Pilav
Etli Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 adet orta uzunluk havuç
- 2 adet kuru soğan
- 500 gram kuş başı
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- Karabiber
- Tuz
- 3su bardağı kaynar su
Etli Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi uygun bir tencereye alıp yarım su bardağı su ekleyip, evvel yüksek sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Etimiz pişerken pirincimizi ıslatıyoruz (kaynar su ile) soğanlarımızı yarım ay biçiminde ince ince doğruyoruz kenara alıp, havuçlarımızı soyup jülyen doğruyoruz.
- Pilavı yapacağımız uygun bir tencereyi ocağa alıyoruz. Zeytin yağı ve ayçiçek yağını ekliyoruz evvel soğanlarımızı hafif kavuruyoruz sonra havuçlarımızı ekliyoruz kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Havuçlarımız renk değiştirene kadar orta ara karıştırarak kavuruyoruz. Pişen etimizi havuçlarımıza ekleyip bi kaç dakika tekrar kavuruyoruz.
- Son olarak pirincimizi ekliyoruz tuz ve karabiberimizi ekleyip, bir kaç çeşit kavuruyoruz ve suyumuzu ekleyip, 3 cins daha karıştırıp atını kısıyoruz, kapağı kapalı bir formda suyunu çekene kadar tekrar karıştırmadan pişiriyoruz.
- 15 -20 dakika dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun 😊
Etli Havuçlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














