Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı

Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 15-20 adet kuru incir
  • Ceviz
  • Kaymak
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir kabın içine incirleri alıp sıcak suda yumuşayana kadar bekletiniz.
  2. Yumuşayan incirlerin saplarını kesin. Kesik olan kısımları içe gerçek kıvırıp oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.
  3. Geniş bir tencere alıp tek tek incirlerimizi diziniz. Toz şekeri üzerine hepsine yetecek kadar gezdiriniz.
  4. Suyunu ek ettikten sonra kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriniz.
  5. Şerbeti yoğunlaşmaya başladığı vakit kapatınız. Bir kenara aldıktan sonra dinlenmeye bırakınız.
  6. Servis etmeden evvel üzerine kaymak koyup servis edilir. Afiyet olsun.

Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli İskender
Yoğurtlu Patates
Bulut Poğaça
Soğan Dolması
Haşhaşlı Çörek
İçli Kete
Hdabla | © 2025 |