Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı
Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 15-20 adet kuru incir
- Ceviz
- Kaymak
- 1 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir kabın içine incirleri alıp sıcak suda yumuşayana kadar bekletiniz.
- Yumuşayan incirlerin saplarını kesin. Kesik olan kısımları içe gerçek kıvırıp oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.
- Geniş bir tencere alıp tek tek incirlerimizi diziniz. Toz şekeri üzerine hepsine yetecek kadar gezdiriniz.
- Suyunu ek ettikten sonra kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriniz.
- Şerbeti yoğunlaşmaya başladığı vakit kapatınız. Bir kenara aldıktan sonra dinlenmeye bırakınız.
- Servis etmeden evvel üzerine kaymak koyup servis edilir. Afiyet olsun.
Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






