5 Kaşık Tatlısı
5 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (l)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
5 Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından sıvı yağ süt ek edip tekrar çırpalım.
- İrmik, un ,vanilya ve kabartma tozunu da ek edip tekrar çırptıktan sonra.
- Sıvı yağ ile yağladığımız küçük borcama kek harcını aktaralım.
- 180 derece evvelden ısıttığımız fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Şerbet için; süt ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Keke fırından çıkardıktan sonra bir 10-15 dakika bekletip şerbeti üzerine dökelim .
- En az 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzerine antep fıstığı ve hindistan cevizi serperek dilimleyip servis edelim, deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
5 Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















