2 Renkli Tatlı

2 Renkli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Kakaolu muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 7 yemek kaşığı un
Çilekli muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 4 su bardağı şeker
- 7 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı çilek tozu
- Hindistan cevizi
- Çilek
2 Renkli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kakaolu muhallebimizi hazırlayalım.
- Bir tencereye kakao, un, şekeri alıp karıştıralım ,ardından sütü ek edip tekrar karıştıralım ve ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sora bir servis tabağına alıp yan bir halde yerleştirelim ve kakaolu muhallebimizi dökelim.
- Muhallebimizi soğumaya bırakalım .
- Soğurken çilekli muhallebimizi yapalım birebir formda un, çilek tozu ve şekeri bir tencereye alıp karıştıralım .
- Sütü tekrar ilave edelim ,ocakta kaynayana kadar tekrar karıştıralım .
- Karıştırmayı bırakmayalım ki tabanına tutmasın diye .
- Muhallebimiz kaynadıktan sonra tabağımızı alalım.
- Düzeltip çilekli muhallebimizi dökelim, arkasında üzerine biraz hindistan cevizi ve çilek koyalım ve hazır deneyenler afiyet olsun 🍓🍓🍓.
2 Renkli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
