2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı

2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıcağa yakın su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç gereci;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su

Arasına sürmek için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Yoğurt sosu için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Biberli sos için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabının içerisine 4 su bardağı un ve tuzu alıp karıştıralım ,ortasını açalım, 2 su bardağı sıcağı yakın suyu ek edip yoğurmaya başlayalım.
  2. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alıp yavaş yavaş un eği ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım toplamda 4,5 su bardağı un kullandım.
  3. Hamuru biri biraz büyük olacak biçimde 2 beze yapalım unlayıp üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp en az 40 dakika dinlendirelim.
  4. İç harcı için yemeklik doğradığımız soğanları 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ek ettiğimiz tavaya alıp soteleyelim .
  5. Kıymayı ek edip topaklanmaması için kaşıkla eze eze karıştıralım daha sonra baharatları ve tuzunu ek edip yarım çay bardağı su ek edelim suyunu hafif çekince ocağı kapatalım soğumaya bırakalım.
  6. Uygun bir sos tavasına tereyağı alıp eritelim üzerine sıvı yağ döküp karıştıralım.
  7. Dinlenen hamuru tezgaha alıp altına üstüne un serperek açabildiğimiz kadar açalım kaşık ile yağ gezdirip un serpelim fırçayla sürelim(bu kademede serttiğimiz un mantımızın daha çıtır olmasını sağlıyor).
  8. Daha sonra bir bıçak yardımı ile ortaya büyük bir daire halinde yuvarlak keselim kenarlarını da küçük küçük modüller halinde kesip hepsini üst üste koyarak ortada birleştirelim kenarlarında kapatıp bir beze haline getirelim.
  9. Diğer bezeyi de tıpkı halde hazırlayıp tekrar buzdolabı poşeti ile kapatıp 15-20 dakika kadar dinlendirelim.
  10. Fırın tepsisini yağlayıp büyük olan bezeyi tepsiye alıp elimizle bastırarak yayalım tepsi boyutuna getirelim.
  11. Üzerine hazırladığımız kıymalı harcı eşit biçimde dağıtalım öbür bezeyi de tezgahı hafif yağlayıp elimizle bastırarak büyütelim ve kıymalı harcın üzerine kapatıp kenarlarında elimizle hafif bastıralım .
  12. Küçük ağızlı bir bardak yardımı ile ben kahve yanı bardağıyla kestim hamurumuzu keselim üzerine kalan yağı sürüp 190 derece ısıttığımız fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  13. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine evvel yoğurt daha sonra da biberli sostan döküp servis edelim afiyet olsun deneyeceklere kolay gelsin.

2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sivas Kömbesi (Patatesli)
Sütlü Kız Pastası
Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı
Hatay Kısırı
Bebişlere Patatesli Yumurta
Papara (Fukara Mantısı) Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet