Ziron

Ziron Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır böreklik yufka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 litre su
Üzeri için;
- 1 kg yoğurt
- 1 kaşık tereyağı
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Nane
Ziron Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yufkaları tek tek oklava yardımı ile hafif bol formda yuvarlayalım.
- Oklavayı yufkanın içinden çıkartıp 2 cm biçiminde keselim ve biçimde tepsiye dizelim.
- 300 derecede üstü yufkaların üzeri kızarana karar fırınlayalım.
- Diğer taraftan 1 litrelik suyu kaynatalım.
- Kızaran yufkamızı soğuduktan sonra servis yapacağımız borcuma alıp, üzerine sıcak suyu döküp zironlarımız yumuşayınca suyunu süzün.
- Üzerine 1 kg yoğurdun içine tuzu, rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın ve zironumuzı kaplayacak halde üzerine dökün.
- Daha sonra bir cezvede tereyağı ve sıvı yağını eritin, yoğurtlu zironun üzerine dökün ve nane ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun 🤗
Ziron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


