Ziron

Ziron Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır böreklik yufka
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 litre su

Üzeri için;

  • 1 kg yoğurt
  • 1 kaşık tereyağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Nane

Ziron Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yufkaları tek tek oklava yardımı ile hafif bol formda yuvarlayalım.
  2. Oklavayı yufkanın içinden çıkartıp 2 cm biçiminde keselim ve biçimde tepsiye dizelim.
  3. 300 derecede üstü yufkaların üzeri kızarana karar fırınlayalım.
  4. Diğer taraftan 1 litrelik suyu kaynatalım.
  5. Kızaran yufkamızı soğuduktan sonra servis yapacağımız borcuma alıp, üzerine sıcak suyu döküp zironlarımız yumuşayınca suyunu süzün.
  6. Üzerine 1 kg yoğurdun içine tuzu, rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın ve zironumuzı kaplayacak halde üzerine dökün.
  7. Daha sonra bir cezvede tereyağı ve sıvı yağını eritin, yoğurtlu zironun üzerine dökün ve nane ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun 🤗

Ziron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cream Puff
Fırında Mantar
Lahmacun Tarifi (Taş Fırında)
Limonlu Çatlak Kurabiye
Elmalı Tart
Kadayıflı Dilber Dudağı Tatlısı
Hdabla | © 2025 |