Zingil Tatlısı

Zingil Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü (200 ml )
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı oda ısısında yoğurt
- 1 adet yumurta
- 10 gram toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Bir çimdik tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yeterli kadar ılık su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Küçük bir kesim limon
Zingil Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti kaynaması için ocağa alın kaynamaya başlayınca limonu ek edin ,şerbet ne sıvı nede koyu bir kıvam olmayacak. Kaynayan şerbeti büsbütün soğuması için serin bir yere alın.
- Un ve su hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alın bir hoş karıştırın ve unu ek edin daha sonra yavaş yavaş ılık su ekleyerek karıştırın burası çok değerli suyu dikkatli ekleyin.
- Hamurun üzerini streç flimle kapatıp bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru karıştırarak havasını alın.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı alacak ocağın altını yakın yağın ısındığından emin olduğunuzda dilerseniz yemek kaşığıyla dilerseniz benim yaptığım üzere dökme aparatıyla hamuru döküp artlı önlü düzgünce kızartın.
- Ilımaları için biraz bekletin geniş bir kaba soğuyan şerbeti alın ve ılıyan hamuru düzgünce şerbete batırın.
- Dilerseniz üzerine fıstık tozu serpiştirerek servis yapabilirsiniz. 😋
Püf noktası; burda su ölçüsünü veremiyorum zira yoğurdun kıvamına nazaran un markasına nazaran yada yumurta akına nazaran değişkenlik gösterebilir. ( ben bu ölçülere nazaran 1 su bardağı +3 yemek kaşığı kadar su kullandın ) kıvamı pankek kıvamından biraz cıvık olması gerekiyor.
Zingil Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








