Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane olağan soğan
  • 1 su bardağı ayçiçek (az eksik)
  • 2,5 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 4 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Tuz

Üstü için;

  • Üst hizasını geçmeyecek kadar su
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcının hazırlanması:Geniş bir tencerede ay çicek yağını ısıtın.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kısık ateşte.
  4. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçi ve bulguru ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  5. Daha sonra baharatlarını ekleyin 1 yahut 2 kez sıcak suyu ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Ocağın altını kapatın ve ve yapraklarınızı sarınız.
  7. Ardından sarıp tencereye döşeyin.
  8. Sonra üstüne geçmeyecek kadar su koyun, nar ekşisi ve zeytin yağını gezdirin.
  9. Önce olağan harlı ateşte pişirin,kaynamasına geldiğinde kısın, güzelce 45-50 dakika pişirin.
  10. Kıyılarından boloncuklar çıkınca suyunu çekince yani kapatın, ılıyıncaya kadar kapağını hiç açma o denli soğusun sonra servis yapın.

Not: sardıktan sonra pişirmeden evvel üzerine tabak kapatın, açımasın o denli pişirmeye başlayın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Çikolata Ve Kedi Dilli Muhallebi
Patates Püresi Üstüne Soslu Köfte (Sevgililer Günü Menüsü)
Karışık Salata
Sağlıklı Brownie (Yağ, Şeker, Un, Yumurta Yok)
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
Kasap Köfte
Hdabla | © 2025 |