Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 g pirinç
  • 250 g bulgur
  • 3 diş sarımsak
  • 2 büyük soğan
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytin yağ

Sos için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pirincinizi ve bulgurunuzu güzelce yıkayın.
  2. Soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın.
  3. Tüm baharatları, soğan, sarmısak, maydanoz salçasını nar eksisini yağsını hepsini pirinç ve buluğurun içine katın düzgünce karıştırın.
  4. Sonra haşlamış olduğunuz yapraklarınıza iç harcından koyun ben 1 tatlı kaşığı iç harcı koyuyorum.
  5. Sonra tencerenize dizin ve sosunuzu hazırlayın ,domates salçası ,nar ekşisi, tuz, zeytin yağ karıştırın.
  6. Sosunuzu hazırladıktan sonra güzelce karıştırın, sarmaların üzerine dökün ve kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
    Deneyenlere afiyet olsun.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapuska
Avocadolu Poşe Yumurta
Leblebili Kurabiye
Domates Kurulu Çiğ Köfte
Beyaz Çikolata Ve Kedi Dilli Muhallebi
Kremalı Somon
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet