Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 g pirinç
- 250 g bulgur
- 3 diş sarımsak
- 2 büyük soğan
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 çay bardağı zeytin yağ
Sos için;
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel pirincinizi ve bulgurunuzu güzelce yıkayın.
- Soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Tüm baharatları, soğan, sarmısak, maydanoz salçasını nar eksisini yağsını hepsini pirinç ve buluğurun içine katın düzgünce karıştırın.
- Sonra haşlamış olduğunuz yapraklarınıza iç harcından koyun ben 1 tatlı kaşığı iç harcı koyuyorum.
- Sonra tencerenize dizin ve sosunuzu hazırlayın ,domates salçası ,nar ekşisi, tuz, zeytin yağ karıştırın.
- Sosunuzu hazırladıktan sonra güzelce karıştırın, sarmaların üzerine dökün ve kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





