Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram asma yaprağı
- 3,5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sosu için:
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaprakların sap kısımlarını ayıklayalım ve üste üste dizip kaşın desteler yapalım.
- Kaynayan su dolu tencereye yaprakları batıralım yaklaşık 5-10 saniye suya batırıp art tarafını çevirelim.
- Bu tarafında rengi dönünce fazla bekletmeden bir kap içerisine alalım. Tüm yaprakları bu biçimde hazırladıktan sonra yaprakların suyunu süzüp kenara alalım.
- İç harç için soğanı robottan geçirelim. 1,5 çay bardağı zeytinyağını tencereye alalım ve soğanları ekleyip hafif kavuralım 2 yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Ardından soğanların üzerine yıkanmış pirinçi ek edelim.
- Tuz ve baharatları da ekleyelim.
- 3 su bardağı sıcak su ekledikten sonra karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pişince kapağı kapalı bir halde demlenmeye bırakalım.
- Yaprağın parlak kısmı alta gelecek biçimde bir tabağa yerleştirelim. Üzerine iç harçtan yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar koyalım. Kenarlarını içe gerçek katlayarak sıkıca saralım.
- Tencerenin tabanını kalan yapraklarla kaplayalım. Sarmaları da dizerek tüm tencereyi dolduralım.
- Su, zeytinyağ ve limon suyunu da ekleyelim. Üzerini dağılmaması için yaprak ve tabakla örtelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve birinci 5 dakika yüksek ateşte kalan vakit müddette de kısık ateşte pişirelim.
- Dinlenip sıcağı çıktıktan sonra limon dilimleriyle servis edelim.Afiyet olsun ❤️.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

