Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kuru basım üzüm yaprağı
İçi için ;
- 2 bardak pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı çıbrıka
- Yarım demet nane
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede su kaynatıp kuru basım yapraklarımı haşlıyoruz ve süzülmesi için sürgülü bir leğene alıyoruz.
- İçini hazırlıyoruz ,pirinçi güzelce yıkayıp içine küçük küçük doğradığımız soğanı koyuyoruz, daha sonra tüm baharatları koyup salça, domates ekliyoruz ve naneyi kesip ekliyoruz .
- Zeytinyağı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra önümüze aldığımız yaprak ve içi istediğiniz boyutta sarıyoruz .
- Tencereye dizip üzerine zeytinyağı döküp ve 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





