Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuru basım üzüm yaprağı

İçi için ;

  • 2 bardak pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı çıbrıka
  • Yarım demet nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede su kaynatıp kuru basım yapraklarımı haşlıyoruz ve süzülmesi için sürgülü bir leğene alıyoruz.
  2. İçini hazırlıyoruz ,pirinçi güzelce yıkayıp içine küçük küçük doğradığımız soğanı koyuyoruz, daha sonra tüm baharatları koyup salça, domates ekliyoruz ve naneyi kesip ekliyoruz .
  3. Zeytinyağı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra önümüze aldığımız yaprak ve içi istediğiniz boyutta sarıyoruz .
  5. Tencereye dizip üzerine zeytinyağı döküp ve 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz afiyet olsun.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Helvası
Ispanaklı Çıtır Börek
Tepsi Keki
Karnabaharlı, Havuçlu Lorlu Kaşık Dökmesi
Köfteli Patlıcan Bohçası ( Kürdan Kebabı)
Portakallı Kek
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet