Zeytinyağlı Türlü (Sebzelerinin En Hafif Hali)

Zeytinyağlı Türlü (Sebzelerinin En Hafif Hali) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates (küçük boy)
  • 1 su bardağı yeşil fasulye (taze ya da dondurulmuş)
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (ya da 1 su bardağı domates rendesi)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı pul biber

Zeytinyağlı Türlü (Sebzelerinin En Hafif Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirelim. Sarımsağı ekleyelim.
  2. Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika kavuralım.
  3. Ardından patlıcan, kabak ve biberi ekleyip, karıştıralım.
  4. Yeşil fasulyeleri de ek edelim.
  5. Salça ve domatesi ekleyip, 1–2 dakika kavuralım.
  6. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip, tuz ve baharatlarla tatlandıralım.
  7. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişir. Afiyetle ✨.

Zeytinyağlı Türlü (Sebzelerinin En Hafif Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgurlu Semizotu
Kayısıpare
Ciğer Sote
Fırın Makarna
Elmalı Kek
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |