Zeytinyağlı Taze Sarımsak

Zeytinyağlı Taze Sarımsak Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 demet taze sarımsak
  • 2 orta uzunluk havuç rendesi
  • 1 büyük soğan
  • Salça ya da domates rendesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Zeytinyağlı Taze Sarımsak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağı ve doğradığımız soğanı koyuyoruz, soğan pembeleşince havuçlarımızı ve doğradığımız sarımsakları da ekliyoruz ve kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Kavurma işinin bitip çıtırdamaya başladığımda salça ya da domates rendesi ekliyoruz şayet yalnızca salça ekleyecekseniz bir bardak da su eklemeniz gerekir. Yalnızca domates rendesi yapacaksanız domatesin suyu kâfi olacaktır ekstra su eklemeye gerek yok sonrasında karar ölçüde tuzunuzu da ek edin ve kısık ateşte pişirin.
  3. Hazırladığımız bu yemeğin üstüne isterseniz yoğurt ekleyebilirsiniz ya da yumurta kırıp, sabah kahvaltısında sofranızda olabilir ben her ikisini de yaparım afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Sarımsak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Çorbası
Çikolata Soslu Kakaolu Kek
Mücver (Fırında)
Portakallı Kek
Tam Buğdaylı Otlu Krep
Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2025 |