Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet kabukları soyulmuş domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
- Tuz karabiber
- Sıcak su
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye sıvı yağımızı alıyoruz.
- Üzerine ayıklayıp ikiye böldüğümüz taze fasulyemizi ekleyerek kavuruyoruz.
- Kavrulan fasulyemizin üstüne yemeklik doğradığımız kuru soğanımızı küçük doğradığımız sarımsakları ve küp halinde doğradığımız domateslerimizi ek ediyoruz. Kavuruyoruz.
- Diğer tarafta sos kabında 1’5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı domates salçası tuz ve karabiberden oluşan sosumuzu hazırlıyoruz.
- Hazırladığımız sosumuzu yemeğimize ekliyoruz. Ve tenceremizin kapağı kapalı olacak biçimde pişmeye bırakıyoruz.
- Yemeğimizi zeytinyağlı olduğu için ılık servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








