Zeytinyağlı Taze Bezelye

Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ayıklanmış bezelye
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 orta uzunluk domates
  • Yarım limon suyu
  • 2 adet kesme şeker
  • 600 ml sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  2. Küçük küçük doğranmış havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Ardından biber, domates, patates ve bezelyeleri ek edin. Bir kaç çeşit zerzevatları karıştırarak kavurun.
  4. Sebzeler yumuşayınca sıcak su, şeker, tuz ve limon suyunu ek edin.
  5. Kısığa yakın ateşte sebzeler yumuşayıp, hafif sulu kalacak biçimde pişirin.
  6. Ilıdıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirip, servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bonibonlu Kurabiye
Bebek Sebze Çorbası (+6 Ay)
Tavada Kazandibi
Hindistan Cevizli Kurabiye
Magnolia
Kivi Pancakes
Hdabla | © 2025 |