Enginar Dolması

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet çiçek enginar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam taze nane
  • 1 tane taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarların içini temizleyip limonlu suda bekletelim kararmasın.
  2. Biz bu ortada dolmamızın içini hazırlayalım.
  3. Ayıklayıp yıkadığımız yeşillikleri ve soğanı incecik doğrayarak yıkadığımız pirinçe ekleyelim.
  4. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Enginarların içini ve mümkün olduğu kadar yapraklarının ortasını bu iç ile dolduralım.
  6. Enginarları tenceremize yerleştirip yarısına kadar su koyalım.
  7. Kısık ateşte pişirelim.
  8. Daha sonra üzerine limon sıkıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun….

Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Dolgulu Wrap
Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tarifi
Kıymalı Yufka Böreği
Haşhaş Ezmeli Açma
Tavuk Dürüm
Akşam Yemeği Menüsü / Bayram Sofralarınıza Çok Yakışır
Hdabla | © 2025 |