Enginar Dolması

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet çiçek enginar
- 1 su bardağı pirinç
- 1 orta uzunluk soğan
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam taze nane
- 1 tane taze soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarların içini temizleyip limonlu suda bekletelim kararmasın.
- Biz bu ortada dolmamızın içini hazırlayalım.
- Ayıklayıp yıkadığımız yeşillikleri ve soğanı incecik doğrayarak yıkadığımız pirinçe ekleyelim.
- Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştıralım.
- Enginarların içini ve mümkün olduğu kadar yapraklarının ortasını bu iç ile dolduralım.
- Enginarları tenceremize yerleştirip yarısına kadar su koyalım.
- Kısık ateşte pişirelim.
- Daha sonra üzerine limon sıkıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun….
Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



