Zeytinyağlı Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo ayıklanmış taze barbunya
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Bir tutam maydanoz
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Barbunyaları sıcak suda 20 dk haşlıyoruz. Süzüyoruz.
- Zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı soteliyoruz,üzerine doğradığımız havuçları ekleyip kavuruyoruz.
- Birazda salçayla kavurduktan sonra üzerine soyulmuş minik küp doğradığımız domatesleri ,ince kıyılmış sarmısağı,şekeri,tuzu ve 1 – 1,5 su bardağı suyu ekleyip pişene kadar kaynatıyoruz.
- İnce kıyılmış maydanoz ekleyip ister sıcak ister soğuk servis ediyoruz.
Afiyet olsun 🤗.
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






