Zeytinyağlı Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo ayıklanmış taze barbunya
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Bir tutam maydanoz

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Barbunyaları sıcak suda 20 dk haşlıyoruz. Süzüyoruz.
  2. Zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı soteliyoruz,üzerine doğradığımız havuçları ekleyip kavuruyoruz.
  3. Birazda salçayla kavurduktan sonra üzerine soyulmuş minik küp doğradığımız domatesleri ,ince kıyılmış sarmısağı,şekeri,tuzu ve 1 – 1,5 su bardağı suyu ekleyip pişene kadar kaynatıyoruz.
  4. İnce kıyılmış maydanoz ekleyip ister sıcak ister soğuk servis ediyoruz.

Afiyet olsun 🤗.

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma
Mayalama Yöntemi Tereyağ
Yoğurtlu Şalgam Salatası
Ayranlı Tereyağlı Kek (Videolu)
Cool Lime: Yazın Ferahlatan Tadı
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |