Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma

Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram salamura üzüm yaprağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 paket kuş üzümü
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı domates rendesi
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- Tuz
- 2 adet kesme şeker
Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yaprakları sıcak suda 5 dakika bekletip suyunu süzüp tekrar 5 dakika sıcak suda bekletin.
- Daha sonra soğuk suda yaprakları zedelemeden yıkayın.
- Süzgeçte suyunu süzdürün.
- Şimdi iç harcı hazırlayalacağız.
- Soğanı çok küçük olacak halde yemeklik doğrayın.
- Karnıyarık tenceresine zeytinyağ ve sıvı yağı ek edip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleşince domatesi ek edip domates hafif suyunu çekene kadar pişirin.
- İyice yıkanmış pirinçi, tuzu, karabiber, nane, kesme şeker, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip uygunca karıştırın.
- 1/4 su bardağı su ek edip tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Yaprağın saplarını dikkatlice kesin.
- Yaprağı damarlı kısımları üst tarafta kalacak biçimde tepsiye koyun.
- Yaprakların ortasına yerleştirdiğiniz iç harcı, kenarlardan boşluk kalacak biçimde yayın.
- Kenarda kalan yaprak kısımlarını ortaya kapatıp, sarmaları sarın.
- Tencerenin tabanına yapraklardan dizin.
- Üzerine sarmaları boşluk bırakmadan dizin.
- Üzerine limon dilimleri koyup, yaprakların hizasına kadar sıcak su ek edin.
- Pişerken dağılmamaları için en üste porselen bir tabak koyun.
- Kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin.
Püf noktası : sarmaların üzerine ocağı kapatmadan 5 dakika evvel zeytinyağı gezdirip 5 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Bu sarmalarınızın daha parlak görünmesini sağlar.
Afiyet olsun 😋.
Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








