Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram semizotu
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2-3 yemek kaşığı z.yağ
- Sıcak su
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle semizotunu ayıklayıp güzelce yıkayalım.
- İnce ince doğrayalım biraz sirkeli susa bekletelim.
- Derin bir tencerenin içine küp küp doğranmış soğanları kokusu çıkana kadar soteleyelim. (kavururken bir tutam tuz atalım ki daha çabuk suyunu bıraksın).
- Daha sonra içine 1 yemek kaşığı salçasını koyup kavuralım.
- Semizotları koyup tuz ve şekeri de ek ederek hafif kavuralım.
- Sıcak suyunu eklemeden 1 yemek kaşığı bulgur da ek edelim ve sıcak suyunu da ekleyerek biraz altını açıp kaynatıp daha sonra kısık ateşte yaklaşık 10-15 dk yumuşayana kadar pişirelim.
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













