Vitaminli Tavuk Çorbası

Vitaminli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk bonfile
- 2 adet havuç
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 litre su (yarısı tavuk suyu)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı arpa şehriye
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) limon suyu
- Bir tutam maydanoz
- Pulbiber
Vitaminli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye tavuğu koyup üzerine dörde kesilmiş soğan, bir dilim limon, defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz sapı, kereviz sapı, kaya tuzunu ve 1. 5 litre suyunu verip kapağını kapatıp tavuk eti yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk orta ateşte pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra süzüp tavuk etini didiyoruz.
- Tencerenin içerisinde rendelenmiş havuç ve tereyağını birlikte 3 dakika soteliyoruz, akabinde unu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ekleyip üzerini olağan suyla 2 litreye tamamlayarak çorbamızın suyunu ayarlıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca şehriyesini ve tavuk etini ek ediyoruz.
- Şifasını arttırmak için zerdeçal ve karabiberini ekliyoruz, tuzunu ayarlıyoruz.
- Şehriyeler yumuşayana kadar 10 dk kadar pişiriyoruz.
- Çorbamıza yarım limonun suyu ve ezilmiş sarımsak ek edip bir taşım kaynattıktan sonra karıştırıp maydanoz yaprakları ve pulbiberle servis ediyoruz.Afiyet şifa olsun.
Vitaminli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

