Vitaminli Tavuk Çorbası

Vitaminli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk bonfile
  • 2 adet havuç
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 litre su (yarısı tavuk suyu)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı arpa şehriye
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • Bir tutam maydanoz
  • Pulbiber

Vitaminli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye tavuğu koyup üzerine dörde kesilmiş soğan, bir dilim limon, defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz sapı, kereviz sapı, kaya tuzunu ve 1. 5 litre suyunu verip kapağını kapatıp tavuk eti yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk orta ateşte pişiriyoruz.
  2. Ocaktan aldıktan sonra süzüp tavuk etini didiyoruz.
  3. Tencerenin içerisinde rendelenmiş havuç ve tereyağını birlikte 3 dakika soteliyoruz, akabinde unu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ekleyip üzerini olağan suyla 2 litreye tamamlayarak çorbamızın suyunu ayarlıyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca şehriyesini ve tavuk etini ek ediyoruz.
  5. Şifasını arttırmak için zerdeçal ve karabiberini ekliyoruz, tuzunu ayarlıyoruz.
  6. Şehriyeler yumuşayana kadar 10 dk kadar pişiriyoruz.
  7. Çorbamıza yarım limonun suyu ve ezilmiş sarımsak ek edip bir taşım kaynattıktan sonra karıştırıp maydanoz yaprakları ve pulbiberle servis ediyoruz.Afiyet şifa olsun.

Vitaminli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Böreği
Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça
Patatesli Börek
Kıymalı Pişi
Enginar Tarifi
Acılı Sarımsaklı Karides
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found