Zeytinyağlı, Pirinçli Yeşil Elma Dolması
Zeytinyağlı, Pirinçli Yeşil Elma Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yeşil elma
İçi için:
- 1 su bardağından iki parmak eksik baldo pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı ve kuş üzümü
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
- 1 su bardağı su
Kapak için:
- 1 adet orta uzunluk domates
- Tencereye eklenecek suyu için:2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı, Pirinçli Yeşil Elma Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci ılık tuzlu suda beş dakika bekletelim, yıkayalım, süzelim.
- Diğer tarafta tavaya yağı koyalım. Rendelenmiş soğanı, sarımsağı koyalım bir dk kavuralım. Salçayı ek edip karıştıralım. Fıstığı üzümü ekleyip karıştıralım, pirinci katıp karıştıralım. Tuz, baharatları serpelim karıştıralım, suyunu dökelim fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim.
- Pişince bir tabağa alalalım ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kuru nane ekleyip karıştıralım. Elmalarım alt kısmı çok az biçimde düz keselim, tencereye oturması için.
- Üzerini de kapak biçimde keselim ,içini iki cm kalacak biçimde çay kaşığı ile oyalım.
- Hazırladığımız dolma içinden içlerine dolduralım, kapak kestiğimiz domatesleri de üzerine kapatalım. Kestiğimiz elmaların üst kısmı da üzerine kapatalım.
- Tencereye eklenecek suyu uygunca çırpalım, üzerine gezdirerek dökün ,bir porselen tabak kapatalım. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte denetim ederek 30-35 dk pişirelim. Afiyet olsun.
- Elmalar 10 dk soğuduktan sonra servis tabağına derin bir kaşıkla alalım.
Zeytinyağlı, Pirinçli Yeşil Elma Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







