Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı calrose pirinç
- 2-3 adet enginar
- 1/2 (yarım) demet taze soğan
- 1/2 (yarım) demet taze nane
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 limon suyu ve kabuğu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler zeytinyağında kavrulur, 1 su bardağı su ek edilir ve 5 dakika (yarım) pişirilir.
- Pirinçlerin üzerine taze otlar, tuz, limon eklenir karıştırılıp, enginarların üzerine koyulur.
- Az su eklenip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Soğutulup servis edilir.
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






