Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 kol pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet domates rendesi ya da kışlık domates rendesi
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 fincan pirinç
- 4 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Zeytinyağ
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaları yıkayıp olağan bir formda doğuruyoruz.
- Havuçları yıkayıp soyup yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp uygun bir tencereye alıp zeytin yağını da ekleyip kavuruyoruz.
- Salça ve havuçları da ekleyip düzgünce pişiriyoruz.
- Daha sonra pırasaları ekleyip suyunu salana kadar pişiyoruz.
- Pişirdiğimiz pırasalara evvelce yıkadığımız pirinçleri ek edip suyu ve tuzu ve ek edip kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişen yemeğimize limon damlatıp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


