Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 kol pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet domates rendesi ya da kışlık domates rendesi
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 fincan pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları yıkayıp olağan bir formda doğuruyoruz.
  2. Havuçları yıkayıp soyup yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp uygun bir tencereye alıp zeytin yağını da ekleyip kavuruyoruz.
  4. Salça ve havuçları da ekleyip düzgünce pişiriyoruz.
  5. Daha sonra pırasaları ekleyip suyunu salana kadar pişiyoruz.
  6. Pişirdiğimiz pırasalara evvelce yıkadığımız pirinçleri ek edip suyu ve tuzu ve ek edip kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Pişen yemeğimize limon damlatıp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magma Kek
Cevizli İrmik Helvası
Ayva Çayı
Patatesli Mücver +1 Yaş
Ayva Tatlısı (Doğal Renklendiriciyle)
Sulu Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet