Zeytinyağlı Pancar Mezesi

Zeytinyağlı Pancar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kırmızı pancar
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 küp şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1 portakal suyu (opsiyonel)

Kavurmak için ;

  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı

Zeytinyağlı Pancar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarlar soyulur ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlanir. ( yirmi dakikada lakin yumuşadı. ).
  2. Zeytinyağında soğanları ve isteğe nazaran sarımsak da ekleyerek kavuralım.
  3. Haşlanmış doğranmış pancarları da ekleyelim.
  4. Karıştıralım üstteki ölçüde tuz şeker atalım.
  5. Ocağı söndürüp limon suyunu ekleyip karıştıralım.
  6. Soğuk servis daha hoş oluyor evvelden dinlendirirseniz kusursuz olur. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pancar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Biber Dolması
Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz)
Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi
Soğuk Pancar Çorbası
Damat Pastası
Üzümlü Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |