Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği
Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo semizotu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil köy biber
- 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı su
- 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı midyat bulguru
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotu ayıklayalım iri doğrayalım, sirkeli suda bekletip, yıkayıp süzgüye alalım.
- Tencereye yağı koyalım, yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım.
- Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edip karıştıralım, sonra tuz, baharat serpelim karıştıralım.
- Semizotu ek edip karıştıralım.
- İki üç dk kısık ateşte bu biçimde pişirelim.
- Sonra yıkadigimiz bulguru ek edip karıştıralım.
- Oda sıcaklığında suyunu dökelim karıştıralım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte denetim ederek 35-40 dk pişirelim afiyet olsun.
Zeytinyağlı Midyat Bulgurlu Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








