Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 büyük kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın (çok az, farklı aroma için)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet domates rendelenmiş
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Limon dilimleri

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahana yaprakları kaynar suda kısa mühlet haşlanarak yumuşatılır ve süzülür .
  2. Soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar çevrilir ,ardından sarımsak eklenir .
  3. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç ,soğanlarla buluşur, birkaç dakika kavrularak ısınır salçalar eklenir baharatlarla birlikte kokusu çıkana kadar harmanlanır .
  4. İnce doğranmış maydanoz ,dereotu ve isteğe nazaran ceviz içi harca katılır .
  5. Hazırlanan iç gereç lahana yapraklarına paylaştırılır ve sarılır.
  6. Sarmalar fırın tepsisine ihtimamla dizilir, ortalarına limon dilimleri yerleştirilir .
  7. Üzerine zeytinyağı ve sıcak su gezdirilir ,yağlı kağıtla kapatılan tepsi 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakılır.
  8. Sonrasında kağıt kaldırılır ve üstleri hafif kızarana kadar birkaç dakika daha fırında tutulur ılındığında ya da soğuk halde servis edilir.

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kubbe Tatlısı
Kuymak
Zeytinyağlı Biber Dolması
Tek Tencerede Lazanya
Kışlık Domates Sosu
Glutensiz Muffin
Hdabla | © 2025 |