Zeytinyağlı Lahana Sarması
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 2 büyük kuru soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın (çok az, farklı aroma için)
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet domates rendelenmiş
- Tuz
Üzeri için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Limon dilimleri
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahana yaprakları kaynar suda kısa mühlet haşlanarak yumuşatılır ve süzülür .
- Soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar çevrilir ,ardından sarımsak eklenir .
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinç ,soğanlarla buluşur, birkaç dakika kavrularak ısınır salçalar eklenir baharatlarla birlikte kokusu çıkana kadar harmanlanır .
- İnce doğranmış maydanoz ,dereotu ve isteğe nazaran ceviz içi harca katılır .
- Hazırlanan iç gereç lahana yapraklarına paylaştırılır ve sarılır.
- Sarmalar fırın tepsisine ihtimamla dizilir, ortalarına limon dilimleri yerleştirilir .
- Üzerine zeytinyağı ve sıcak su gezdirilir ,yağlı kağıtla kapatılan tepsi 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakılır.
- Sonrasında kağıt kaldırılır ve üstleri hafif kızarana kadar birkaç dakika daha fırında tutulur ılındığında ya da soğuk halde servis edilir.
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






