Zeytinyağlı Lahana Dolması

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk lahana
- 3 tane kuru soğan
- 3 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Bir tutam kusuzumu
- Bir tutam dolma fıstığı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1.5 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tepeleme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1.5 su bardağı su
- 1 adet limon
- 6 diş sarımsak
Zeytinyağlı Lahana Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahananın yapraklarını çıkaralım, bol suyla leğende yıkayalım.
- Ortadaki sert kısımlarını kesip alalım tencerede suyu kaynatalım, lahanaları birkaç dakika haşlayıp süzgece alalım.
- Diğer tarafta zeytinyağı tencereye alıp soğanları doğrayıp kavuralım .
- Salçaları koyup biriki çevirelim, pirinci ekleyip 1-2 dakika kavurup 1. 5 bardak suyu ekleyip bir iki çevirelim.
- Suyunu çekince baharatları ,tuzu ,üzümü, fıstığı ,naneyi ,şekeri ekleyip karıştıralım, ocağı kapatalım biraz ılısın.
- Lahanayı kesimlere ayırıp saralım ,üzerine 1 limonu dilimleyip koyalım .
- Sarımsağı soyup ince ince doğrayıp üzerine serpelim.
- Kenarından lahanaların uzunluğunu geçecek kadar su koyalım.
- Ben düdüklüde kısık ateşte 45 dakika pişirdim, tencerede yaparsanız denetimli 1 saatte pişirin, biz yerken üzerine yenibahar serperiz deneyin olağanüstü oluyor.
Zeytinyağlı Lahana Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













