Zeytınyağlı Kuşkonmaz

Zeytınyağlı Kuşkonmaz Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 demet kuşkonmaz
  • 2 küçük uzunluk kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

Sosu için;

  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı balzemik sirke
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytınyağlı Kuşkonmaz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşkonmazların sert kısımları ayıklanır. Ayıklanan kuşkonmazlar yıkanıp doğranır. Kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur.
  2. Kavrulan soğana kuşkonmazlar eklenir. Biraz kavrulur. Üzerine 1 çay bardağı su eklenip kısık ateşte 7-8 dakika pişirilir.
  3. Ayrı bir kapta sos için un balzemik sirke ve tuz, 1 çay bardağı su ile karıştırılıp kuşkonmazların üzerine dökülür. Bu halde bir beş dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.

Zeytınyağlı Kuşkonmaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kek (Videolu)
Atıştırmalık
Elmalı Kurabiye Tarifi
İki Renkli Pasta
Karamelli Çok Hafif Tatlı
İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!)
Hdabla | © 2025 |