Zeytınyağlı Kuşkonmaz
Zeytınyağlı Kuşkonmaz Tanımı İçin Malzemeler
- 2 demet kuşkonmaz
- 2 küçük uzunluk kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Sosu için;
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı balzemik sirke
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytınyağlı Kuşkonmaz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazların sert kısımları ayıklanır. Ayıklanan kuşkonmazlar yıkanıp doğranır. Kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur.
- Kavrulan soğana kuşkonmazlar eklenir. Biraz kavrulur. Üzerine 1 çay bardağı su eklenip kısık ateşte 7-8 dakika pişirilir.
- Ayrı bir kapta sos için un balzemik sirke ve tuz, 1 çay bardağı su ile karıştırılıp kuşkonmazların üzerine dökülür. Bu halde bir beş dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.
Zeytınyağlı Kuşkonmaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













