Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden )
Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden ) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo iç bakla
- 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 buçuk yemek kaşığı domates
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Yarım demet dere otu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç baklamızı ayıklayıp yıkayıp, süzgece alalım.
- Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp, tencereye alalım zeytin yağı ekleyip güzelce kavuralım.
- Salçayı koyup bir iki dakika kavuralım, baklayı ekleyip, kısık ateşte 10 dakika kavuralım.
- Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyelim ben 1 buçuk su bardağı kullandım. Tuz ekleyip orta ateşte 15 dakika ağzı kapalı pişirelim.
- Altını kapatıp içine dogradığımız dere otu koyup, karıştıralım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙃.
Not:Yanında sarımsaklı yoğurt çok hoş oluyor ben üzerine döküp, o form yiyorum çok lezzetli oluyor.
Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













