Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı İçin Malzemeler
- 400-500 gram iç bakla
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 kısım taze soğan
- 2 kol taze sarımsak
- 1 küp şeker
- 1 tutam dereotu
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Havucu kibrit çöpü üzere doğrayıp, zeytin yağında soteleyelim. Sarımsak ve iç baklayıda ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Tuz ve şeker ilave edip ince kıydığımız taze soğan ve sarımsağı ek edip, 5 dakika soteleyip ocağı kapatalım. Kıyılmış dereotu ekleyip ılık yahut soğuk servis edelim. Afiyet olsun 🥰.
Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


