Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • 400-500 gram iç bakla
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 kısım taze soğan
  • 2 kol taze sarımsak
  • 1 küp şeker
  • 1 tutam dereotu
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Havucu kibrit çöpü üzere doğrayıp, zeytin yağında soteleyelim. Sarımsak ve iç baklayıda ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  2. Tuz ve şeker ilave edip ince kıydığımız taze soğan ve sarımsağı ek edip, 5 dakika soteleyip ocağı kapatalım. Kıyılmış dereotu ekleyip ılık yahut soğuk servis edelim. Afiyet olsun 🥰.

Zeytinyağlı İç Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Bazlama Tarifi (Videolu)
Zeytinyağlı Bamya
Ispanak Yemeği
Çıtır Çıtır Patatesli Börek
Porsiyon Bisküvi (Fakir) Pastası Tarifi
Patatesli Velibah Tarifi
Hdabla | © 2025 |