Zeytinyağlı Greçkalı Bezelye
Zeytinyağlı Greçkalı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram iç bezelye yahut konserve bezelye
- 1 adet soğan
- 3 – 4 adet kuşkonmaz
- Bir fincan greçka
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz zencefil yahut bir kesim taze zencefil
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Su
Üzeri için;
- 1 adet limon
- 3 – 4 adet taze soğan
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
Zeytinyağlı Greçkalı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize zeytinyağını alıyoruz biraz ısınınca küp küp doğranmış soğanı alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Soğanlar biraz kavrulduktan sonra bezelyeleri ve kuşkonmazları ek edip az kavurup suyunu ek ediyoruz.
- Baharatlarıda ek edip karıştırdıktan sonra altını kısıp kapağını kapatıyoruz suyunu çekene kadar bekliyoruz.
- Suyunu çekince limon suyunu ek ediyoruz altını kapatıp yeşillikleride ek edip karıştırıyoruz.
- Biraz dinlendikten sonra servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı Greçkalı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















