Zeytinyağlı Enginar Dolması
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet enginar
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 1 adet limon
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle enginarları temizleyip limonla ovulup limonlu suda bekletiyoruz kararmasını önlemek için.
- Pirinçler yıkanıp bir kapta ince doğranmış soğan ,maydanoz ,dereotu, domates ve öteki gereçlerle karıştırılarak dolma içi hazırlanır.
- Enginarın yapraklarını elimizle açarak aşağıdan üst hakikat birer tatlı kaşığı koyarak yapraklarını dolduruyoruz.
- Üzerine limon sıkıp zeytinyağı gezdiriyoruz.
- 2 buçuk su bardağı su ekleyip tencerede kısık ateşte 1 saat pirinçler açılana kadar pişiriyoruz.
- Yerken yaprakları kopararak dişimizle yaprak köklerini kazıyarak yiyoruz zahmetli uğraştıran bir yeme biçimi var ancak çok lezzetli afiyet olsun💯👍🏻.
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













