Zeytinyağlı Enginar Çanağında İç Baklalı Kabaklı Yemek
Zeytinyağlı Enginar Çanağında İç Baklalı Kabaklı Yemek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk enginar
- Yarım kilo iç bakla
- 1 adet yeşil kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet köy biber
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz, toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 kücuk çay kaşığı su
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
En son tepsiye koyunca:
- 1 türk kahve fincanı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Enginar Çanağında İç Baklalı Kabaklı Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginar ayıklayalım, ortasındaki tüylerini alalım, çanak formunda kalsın. Limonlu suya koyalım, iç baklayı ayıklayalım tane haline getirelim, tencereye koyalım 15 dk haşlayıp, süzelim soğuk sudan geçirelim.
- Haşlandıktan sonra iç baklanın dış kabuğu soyalım, tabağa alalım öteki tarafta kabağın dışını bıçakla kazıyalım, çekirdekli iç kısmı bıçakla keselim alalım küp doğrayalım, tavaya yağı koyalım kabakları koyalım 5 dk karıştırarak kavuralım.
- Sonra yemeklik doğranmış soğanı koyalım karıştıralım, çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edip karıştıralım, kısık ateşte beş dk pişirelim.
- İç baklayı ekleyelim tuz, karabiber, şekeri serpip karıştıralım, suyu ek edip karıştıralım, fokurdayıncaya ocağın altını kısalım kısık ateşte denetim ederek 6-7 dk pişirelim.
- Diğer tarafta limonlu sudan aldığımız enginarı da 15 dk haşlayıp süzelim, düz bir tepsiye enginarları alalım, pişen baklalı içe dereotu koyup karıştıralım, enginar çanağı içine hisse edelim.
- Artan içi etrafına koyalım, bir türk kahve su dökelim, bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek dökelim. Ocağın üzerinde çok kısık ateşte 15 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Not:tuzu damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Enginar Çanağında İç Baklalı Kabaklı Yemek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











