Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 9 adet enginar
- 1 kavanoz garnitür
- 1 adet büyük soğan
- Tencereyi kaplayacak kadar zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Limon suyu
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarlarımızı kaynamakta olan suya atıp 15-20 dakika ön haşlama yapıyoruz. Bu formda enginarlarda hiçbir sertlik kalmıyor.
- Ardından enginarları kenara alıp suyu boşaltıyoruz. Tenceremizin tabanını kaplayıp biraz geçecek kadar zeytinyağı koyup yemeklik doğradığımız soğanları rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulunca üzerine garnitürü ekleyip biraz birlikte kavuruyoruz, üzerine silme 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyip garnitürle soğan özdeşleşince üzerine enginarları diziyoruz. Ben vaktim olmadığı için hazır garnitür kullandım lakin kendiniz hazırlarsanız çok daha lezzetli olacaktır.
- Enginarların üzerine dilediğiniz ölçüde limon sıkıp biraz tuz serpiyoruz (enginarları limonla ovma ya da limonlu suda bekletme üzere formüller de mevcut lakin bu formda çok daha pratik oluyor)
- Ardından garnitürleri enginarların üzerine paylaştırıyoruz. Enginarların tabanına ulaşacak kadar kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 30 dakika pişiyoruz.
- Zeytinyağlı enginar yemeğimiz hazır, şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun! ❤️
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















