Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet ayıklanmış enginar (çanak hali, limonlu suda bekletilmiş)
  • 1 adet havuç (küçük küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küçük küp doğranmış)
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye (haşlanmış yahut konserve)
  • 1 adet küçük soğan (yemeklik doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker (denge ve parlaklık verir)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için:

  • İnce kıyılmış dereotu

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı tencerede ısıtilir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Ardından havuç ve patatesi eklenir. 3-4 dakika sonra bezelye eklenir karıştırılır.
  3. Enginarlar tencereye yerleştirilir. İçleri garnitürle doldurulur.
  4. Limon suyu, tuz, şeker ve suyu bir bardak içinde karıştırılir ve tencereye eklenir.
  5. Tencerenin kapağı kapatilir kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirilir. (yumuşayana kadar). (ne kadar yavaş o kadar lezzetli).
  6. Ocak ocağı kapattıktan sonra kapağı hafif açık bırakılır oda sıcaklığında yaklaşık 30 dj ılık -soğuk ortası hale gelir. Elimizle tuttuğumuzda sıcak değilse yani büsbütün soğumussa servis tabağına alınır.
  7. Soğuyunca servis tabağına alınır.
  8. Üzerine zeytinyağı gezdirilir, dereotu serpiştirilir.

Afiyet olsun 🩷

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Pilavı (Tam ölçü)
Zencefilli Portakallı Kış Keki
Dereotlu Krep Börek (Sabah Kahvaltısına)
İri Taneli Red Globe Üzüm Turşusu
Zebra Kek
Aşırı Lezzetli Yumurtalı Ekmek Üstü Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |