Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet ayıklanmış enginar (çanak hali, limonlu suda bekletilmiş)
- 1 adet havuç (küçük küp doğranmış)
- 1 adet patates (küçük küp doğranmış)
- 1/2 (yarım) su bardağı bezelye (haşlanmış yahut konserve)
- 1 adet küçük soğan (yemeklik doğranmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker (denge ve parlaklık verir)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Üzeri için:
- İnce kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı tencerede ısıtilir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Ardından havuç ve patatesi eklenir. 3-4 dakika sonra bezelye eklenir karıştırılır.
- Enginarlar tencereye yerleştirilir. İçleri garnitürle doldurulur.
- Limon suyu, tuz, şeker ve suyu bir bardak içinde karıştırılir ve tencereye eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatilir kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirilir. (yumuşayana kadar). (ne kadar yavaş o kadar lezzetli).
- Ocak ocağı kapattıktan sonra kapağı hafif açık bırakılır oda sıcaklığında yaklaşık 30 dj ılık -soğuk ortası hale gelir. Elimizle tuttuğumuzda sıcak değilse yani büsbütün soğumussa servis tabağına alınır.
- Soğuyunca servis tabağına alınır.
- Üzerine zeytinyağı gezdirilir, dereotu serpiştirilir.
Afiyet olsun 🩷
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






