Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • Hazır konserve garnitür
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıcak su

Üzeri için;

  • Dereotu

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Konserve enginarları öncelikle limonla ovuyoruz ve tekrar duruluyoruz.
  2. Bendeki enginarlar sert olduğu için evvelce haşladım.
  3. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
  4. Hazır garnitürü ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Aynı tencereye enginarları koyup üzerlerine garnitürü ekliyoruz.
  6. Enginarların hizasında sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Üzerine dereotu ile servise hazır.

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Arnavut Ciğeri Tarifi (Videolu)
Pastane Keki Kıvamında Anne Keki
Karnıyarık
Kumlu Pasta
Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet!
Hdabla | © 2025 |