Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg dondurulmuş enginar
  • 50 ml sızma zeytinyağı
  • 2 adet patates (küp halinde kesilmiş)
  • 1 adet havuç(küp biçiminde kesilmiş)
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 2 adet limon
  • 1 tutam dereotu
  • 200 ml su
  • Tuz
  • Karabiber (damak zevkine göre)

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük bir tencereye sızma zeytinyağını ekleyin ve orta-yüksek ateşte ısıtın.
  2. Soğan ve sarımsağı ekleyip 2 dakika soteleyin.
  3. Tüm zerzevatları ekleyin.
  4. Ardından limon suyu, dereotu, su, tuz ve karabiberi ek edin.
  5. Karışımı düzgünce karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 30-40 dakika boyunca orta sıra karıştırarak pişirin.
  6. Enginar kalpleri ve patatesler yumuşadığında ve sos hoş bir kıvama geldiğinde yemeğiniz hazırdır.
  7. Eğer fazla sıvı varsa, kapağını açarak 15 dakika daha pişirin ki fazla su buharlaşsın.

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze
Eli Böğründe (İki Kişilik)
Kolay Su Böreği
Çıtır Patates Topları
Terbiyeli Tavuk Haşlama
Zencefilli Ginger Cookie
Hdabla | © 2025 |