Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı Dolma İçi Tanımı İçin Malzemeler

  • 750-800 gr pirinç
  • 4.5 adet orta büyüklük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 demet maydanoz ince kıyılmış
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Reyhan
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi (tercihe bağlı)
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su (az gelirse ekleme yapılabilir)

Zeytinyağlı Dolma İçi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pirinçleri uygunca yıkayıp süzdürelim, akabinde tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız kuru soğanı alalım .
  2. Soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
  3. Ardından salça ekleyip kavuralım ,sonra baharatları ekleyelim, tuzu ekleyelim, bir iki karıştırdıktan sonra suyu süzülen pirinçleri ekleyelim.
  4. Pirinçleri de uygunca kavuralım ,içine limon tuzu ekleyelim ,dileyen limon suyu da ekleyebilir uygunca kavrulan pirinçlere su ekleyelim birazda bu halde kavuralım.
  5. Maydanozunu ekleyelim ,karıştırıp ocağın altını kapatalım, tencerenin de kapağını kapatıp biraz dinlendirelim.
  6. Sonra istediğiniz vakit dolmanızı sarabilirsiniz, isterseniz derin dondurucuya koyun gereksinim halinde kullanın tercih sizin deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim.

Zeytinyağlı Dolma İçi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Mezesi
Zebra Kek (Yumurtaların Sarısı Ve Beyazı Ayrı Çırpılan )
Fırında Soslu Patatesli Tavuk
Biberli Ekmek Tarifi
Fındıklı Cup Tatlısı (Lezzetine Bayılacaksınız)
Susamlı Sarımsaklı Meze
Hdabla | © 2025 |