Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 2 büyük soğan
  • 1 büyük domates
  • Kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
  • 2 su bardağı pirinç (su bardağı ölçüsü 200ml)

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları rendeliyoruz, 2 kaşık su ile suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  2. Zeytinyağını ekliyoruz, yıkamış olduğumuz pirinçi ekliyoruz, suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  3. Suyunu çekince kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz, bu basamakta nane, karabiber ve kuş üzümünü ekliyoruz çok az.
  4. Tuz ilavesiyle domates suyunu çekince ocağı kapatıyoruz öteki su eklemiyoruz. İçimiz hazır.
  5. Temizlenmiş biberlerimi içimizle doldurup tencereye yerleştiriyoruz ,bu ortada biberlerimizin üzerine domates koyarak kapak yapıyoruz.
  6. Biberlerimizi doldurma işimiz bitince tencereye 2 su bardağı su ekliyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Suyunu denetim ediyoruz ,tamamen çekince ocağı kapatıyoruz tenceremizin kapağını açıyoruz bu yolla pişen dolmamızın pirinçleri tane tane oluyor deneyeceklere kolay gelsin.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kepse Pilavı (Orijinal Tarif)
Tuzla Kurabiye
Hazır Mayalı Focaccia
Tencerede Karnıbahar Yemeği
Çikolatalı Poğaça
Susamlı Pişi
Hdabla | © 2025 |