Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 8 yemek kaşığı pirinç
- 12 tane küçük uzunluk biber
- 1 adet büyük kuru soğan
- Yarım paket dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
- Yarım paket kuş üzümü (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tarçın(dilediğiniz miktarda)
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuş üzümünü 1 bardak sıcak suyun içine koyalım. Pirinci yıkayalım.
- Soğanı 4-5 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
- Kavurduktan sonra içine dolmalık fıstığı atalım. Pirincimizi içine ekleyelim.
- Baharatlarımızı ekledikten sonra içine 1 bardak sıcak suyumuzu da ekleyelim.
- Hemen gerisinden suyunu süzdüğümüz kuş üzümünü ekleyelim.
- Suyunu çeken harcın altını kapatıp biraz soğuduktan sonra dere otumuzu ekleyip karıştıralım.
- Biberleri oyup harcı içine koyalım.
- Tıkış tıkış doldurmadan üstünde yarım cm boşluk bırakarak dolduralım. (pirinçlere şişme hissesi bırakmak için).
- Süslemek için üzerlerine domates modüllerini kapatalım.
- Uygun bir tencereye dizdikten sonra üzerine dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak suyumuzu ekleyelim.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı zeytinyağımızı biberlerin üzerinde gezdirelim.
- En son da tuzumuzu ekleyelim.
- Önce harlı ateşte 5 dk fokurdaktıktan sonra orta ateşe alıp tencerenin kapağını yarım kapatarak pişirelim. Afiyet olsun. 😋.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









