Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı

Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı haşlanmış barbunya
- 5-6 havucun yaprağı (yaprak yoğunluğuna nazaran değişebilir az yada çok)
- 1 büyük kuru soğan (küçükse 2 adet)
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Karabiber
- Zerdeçal
- Tuz
Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç yaprakları yeterlice yıkanıp iri iri doğranır ,soğan ay formunda doğranıp tavada zeytinyağı ile biraz kavrulur.
- Sonrasında havuç yaprakları ek edilerek birkaç kez karıştırılır haşlanmış barbunya ve baharatlar eklenir.
- Bir ölçü su ve az limon suyu da eklenerek pişmeye bırakılır.
- Yaklaşık 15 dk sonra zeytinyağlımız pişmiştir üzerine dilerseniz bir ölçü zeytinyağı ek edebilirsiniz.
- Soğuduktan sonra servis edilir. ( aroması ağır ) farklı tanım sevenler için hoş bir tanım.
Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





