Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı

Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı haşlanmış barbunya
  • 5-6 havucun yaprağı (yaprak yoğunluğuna nazaran değişebilir az yada çok)
  • 1 büyük kuru soğan (küçükse 2 adet)
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • Tuz

Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuç yaprakları yeterlice yıkanıp iri iri doğranır ,soğan ay formunda doğranıp tavada zeytinyağı ile biraz kavrulur.
  2. Sonrasında havuç yaprakları ek edilerek birkaç kez karıştırılır haşlanmış barbunya ve baharatlar eklenir.
  3. Bir ölçü su ve az limon suyu da eklenerek pişmeye bırakılır.
  4. Yaklaşık 15 dk sonra zeytinyağlımız pişmiştir üzerine dilerseniz bir ölçü zeytinyağı ek edebilirsiniz.
  5. Soğuduktan sonra servis edilir. ( aroması ağır ) farklı tanım sevenler için hoş bir tanım.

Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kokoş Gün Salatası
Zeytinyağlı Taze Fasülye
Browni Kurabiye (Pratik Ve Enfes)
Hurmalı Fit Çikolata
Tavuklu Pilav (Bekar Evi)
Püf Noktasi İle Menemen
Hdabla | © 2025 |